Alles over werken met gasbetonblokken

Gasbetonblokken zijn een degelijk en licht materiaal dat gebruikt kan worden voor het optrekken van muren binnenshuis. Met gasbetonblokken kan er eenvoudig worden gewerkt. Dit materiaal kan bijvoorbeeld zonder moeite op maat worden gemaakt en zorgen voor een stevige muur. Werken met gasbetonblokken is niet alleen eenvoudig, maar biedt ook verschillende voordelen wat betreft de kwaliteit van de muur die je wilt maken. Zo zijn deze betonblokken waterbestendig, heeft schimmel geen vat op deze blokken, is het materiaal niet brandbaar en heeft een muur gemaakt van gasbetonblokken een isolerende werking. Dit materiaal is dan ook overal in huis te gebruiken.

Voorbereiding

Voordat je aan de slag gaat moet je natuurlijk voorbereidingen treffen. De ruimte waarin je de muur wilt plaatsen moet volledig voorbereid zijn voor het werk dat je wilt verrichten. Vervolgens kun je meten hoe groot de muur moet worden zodat je hier rekening mee kunt houden bij het kopen van materialen. Als je de maten weet dan is het tijd om naar de bouwmarkt te gaan. Naast gasbetonblokken heb je ook gereedschap nodig en zaken zoals lijm voor het metselen van de muur. Zorg ervoor dat je volledig bent voorbereid en weet wat de benodigdheden zijn voordat je op pad gaat. Dit voorkomt extra werk achteraf of tijdens de klus.

Benodigdheden

Je weet nu hoe groot de muur moet worden en je hebt berekend hoeveel materiaal je nodig hebt. Voor de muur zelf heb je natuurlijk gasbetonblokken nodig. Om deze te kunnen metselen moet er lijm komen. Naast deze materialen heb je ook gereedschap nodig. Met een zaag kunnen de blokken in de gewenste maat worden gezaagd. Voor het metselen kun je een metselkuip gebruiken waar de lijm in wordt gemaakt. Met een troffel en een lijmkam kan de lijm dan op de plaatsen worden aangebracht waar de gasbetonblokken komen te staan.

Hulpmiddelen

De muur die je gaat maken moet natuurlijk perfect zijn, daarvoor kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Zorg voor een waterpas zodat je de blokken recht en stevig kunt metselen. Met een metselkoord zorg je ervoor dat de rijen met gasbetonblokken ook op dezelfde hoogte worden gemetseld. Voor het bevestigen van de muur aan de ondergrond of aan zijwanden kun je gebruik maken van U profielen waarin de muur kan worden geplaatst. Deze bevestig je met schroeven in de muur of in de ondergrond zodat je vervolgens kunt beginnen met metselen.

 

Leave a Reply