Beton storten

Beton storten

Beton storten is een proces dat bestaat uit de volgende stappen. Er komen verschillende materialen aan te pas en diverse metingen. Dit om er voor te zorgen dat het beton de benodigde druk zal weerstaan en niet zal gaan barsten. Het zal u duidelijk worden waarom u hiervoor het beste een specialist voor in kunt schakelen. Het is immers vakwerk!

Beton mixen

Om beton te storten is natuurlijk allereerst beton nodig. U kunt dit zelf maken, of u kunt het aan laten leveren door een beton bedrijf. Als u weinig of geen ervaring hebt met het aanleggen beton raden wij u aan dit aan specialisten over te laten. Zo weet u zeker dat uw beton bestaat uit de juiste verhouding van bestanddelen en het daardoor de juiste kwaliteit zal hebben.

Beton verspreiden

Het mengsel van beton moet verspreid worden over de ruimte waar het in moet komen. Dit gebeurt hoofdzakelijk door het gebruik van een betonpomp. Een betonpomp is een groot apparaat dat vaak op een vrachtauto gemonteerd is en verplaatst het beton naar de gewenste plek.
De ruimte waarin u het beton stort, moet geprepareerd zijn. Dat wil zeggen: de ondergrond moet geëgaliseerd zijn en er is eventueel bekisting aangebracht. Er is een laag folie of isolatieplaten op het zandbed aangebracht. De ruimte is dan klaar om te storten.

Lucht moet er uit

Met een tril apparaat worden luchtbellen eruit gehaald, het beton wordt als het ware gedicht en de lucht eruit getrild. De vloer wordt wederom geëgaliseerd. Pas wanneer het beton wat harder is kan de vloer worden afgewerkt door het te schuren (vlinderen). Dit gebeurt ook met machines. De vloer kan ook eventueel gepolijst worden, zodat hij spiegelglad wordt. Zo’n vloer zal u niet meer verslijten!

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!


    Type code over*: captcha

    Beton offerte check